Névnap

Ma 2021. szeptember 18., szombat, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.

Szajk madártávlatból

image024.jpg

Ki olvas minket?

Oldalainkat 8 vendég böngészi

Hírek röviden

Támogatás - Iskolakezdési költségek ellentételezésére

2021.07.20.


Tisztelt szajki lakosok!

 

Ezúton tájékoztatom, hogy a jogszabályi változásokra tekintettel Szajk Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. februárjában új rendeletet alkotott a szociális ellátások és szolgáltatások helyi szabályozásáról.Új ellátási formaként került bevezetésre a települési támogatáson beül az „iskolakezdési költségek ellentételezésére” megállapítható egyszeri támogatás.

Bővebben...
 

2021.03.18.

Szajk Község Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 7/2019.(X.2.) önkormányzati rendeletének módosítása

 

Szajk Község Polgárainak, Érdekképviseleti szerveinek, Civil szervezetinek, Gazdálkodó szervezeteinek és Egyházainak!


Tisztelt Címzettek!

 

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és atelepülésrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekrőlszóló 314/2012.(XI.8.) Korm.rendelet (továbbiakban: EljR.) 43/A.§ (6) 29/A.§ (1) és (6)bekezdésében és a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési éstelepüléskép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm.rendelet 2.§-ban foglalt eltéréseknek megfelelően ezúton tájékoztatom, hogy Szajk KözségÖnkormányzata a településkép védelméről szóló 7/2019.(X.2.) önkormányzati rendeletmódosításáról döntött.

 

Bővebben...
 

2021.02.24.

M6 AUTÓPÁLYA BÓLY-IVÁNDÁRDA, ORSZÁGHATÁR KÖZÖTTI SZAKASZ MEGVALÓSÍTÁSA

 

Tisztelt Lakosság!

 

A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező S-D 2020 M6 Konzorcium tájékoztatja Önöket, hogy az „M6 autópálya Bóly-Ivándárda közötti szakasz megvalósítása a 192+200 – 212+139 km szelvények között” megnevezésű beruházás kapcsán - a koronavírus járvány miatt bevezetett jogszabályokra tekintettel - a témában személyes részvétellel járó lakossági fórumra nem kerülhet sor, ezért kérdéseiket a tájékoztató végén feltüntetett elérhetőségek valamelyikén tudják feltenni. A kivitelezési munkálatokat az S-D 2020 M6 Konzorcium (STRABAG Építő Korlátolt Felelősségű Társaság, Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság) végzi.

Bővebben...
 

Ravatalozó felújítása

2020.12.08.

 

Szajk Község Önkormányzata a „Magyar Falu program” keretén belül 12.058.259.- Ft-ot nyert el, a Ravatalozó felújítására és vizesblokk kialakítására.

Bővebben...
 

Jelenlegi időjárás

Felhőkép

Címlap

Köszöntjük weblapunkon

Köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Településünk története a régi időkre nyúlik vissza. Elődeink sok viszontagság ellenére élni akarásukkal, szorgos munkájukkal leküzdöttek minden nehézséget. Gyarapították vagyoni, közösségi, szellemi és kulturális értékeinket, ösztönözve bennünket ezek megőrzésére. Harmonikus egységben él együtt Szajkon a többnemzetiségű lakosság, megőrizve történelmi, nemzeti hagyományainkat.

Ma egy dinamikusan fejlődő falut ismerhet meg minden ide látogató, akiket szeretettel várunk és reméljük, sikerül nyugodt, élményekben gazdag napokat eltölteniük környezetünkben.

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Ország: Magyarország

Régió: Dél-Dunántúl

Megye: Baranya

Kistérség: Mohácsi

Rang: község

Polgármester: Farkas Béla

Jegyző: Dr. Kosztolányi Zsolt

Irányítószám: 7753

Körzethívószám: 69

Szajk légifelvétel