Névnap

Ma 2024. május 14., kedd, Bonifác napja van. Holnap Zsófia és Szonja napja lesz.

Szajk madártávlatból

image208.jpg

Hírek röviden

H I R D E T M É NY

2024. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

 

Szajk Község Önkormányzat a Kulturális és Innovációs Minisztériummalegyüttműködve nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa HungaricaFelsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatókszámára a 2023/2024. tanév második és a 2024/2025. tanév első félévére vonatkozóan.

Bővebben...
 

Hirdetmény

Magyar Posta Zrt.

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy, Szajk posta Szajk, Kossuth Lajos utca 106. 2022. november 12-től szünetel

Bővebben...
 

Támogatás - Iskolakezdési költségek ellentételezésére

2022.07.11.


Tisztelt szajki lakosok!

 

Ezúton tájékoztatom, hogy a jogszabályi változásokra tekintettel Szajk Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. februárjában új rendeletet alkotott a szociális ellátások és szolgáltatások helyi szabályozásáról.Új ellátási formaként került bevezetésre a települési támogatáson beül az „iskolakezdési költségek ellentételezésére” megállapítható egyszeri támogatás.

Bővebben...
 

Meghívó keresztszentelésre

2022.06.29.

 

A Szajki Horvát Önkormányzat tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt 2022. június 29-én szerdán esete 18:00 kezdettel a Nagynyárádi út melletti kereszt szentelésére.

 

Gyülekezés és indulás a templom és a kultúrház előtt 17:45-kor.

Bővebben...
 

Jelenlegi időjárás

Felhőkép

Címlap Hírek Hírek röviden Hirdetés pünkösd ünnepén

Hirdetés pünkösd ünnepén

A járványügyi helyzet változása kapcsán az egyházi rendelkezések terén is enyhítések léptek életbe. Így jövő hétvégétől, óvatosan, de újra elkezdhetjük a közös liturgikus ünneplést. Ennek során a következő előírásokat kell figyelembe vennünk és betartanunk.

Továbbra is érvényes az az engedmény, hogy vasárnapokon bárki, nemcsak a 65 év felettiek, hanem bárki otthon maradhat, ha ezt biztonságosabbnak ítéli, és otthonában imádkozva is megszentelheti a vasárnapot. – A 65 év felettiek számára már nem tilos, hogy részt vegyenek a templomi liturgián, de továbbra is ajánlott, hogy inkább otthon imádkozva szenteljék meg a vasárnapot. Amennyiben mégis eljönnek a szentmisére, ezt kellő felelősséggel, önmagukra és másokra is gondolva tegyék meg. – Szentmisét csak olyan templomban lehet tartani, ahol biztosított minden szentmise előtt és után a teljes fertőtlenítés. – A templomban is be kell tartani a biztonságos, 2 méteres távolságot. – A liturgikus ünneplésen résztvevőknek szájmaszkot vagy kendőt kell viselniük. – A szentmisén nincs éneklés, vagyis a járvány idején csak csendes szentmisét lehet tartani. – A szentmisén nincs perselyezés; a kedves hívek a templomból történő távozáskor, kosárba helyezhetik el perselyadományukat. – A szentmisén továbbra sincs kézfogás a békeköszöntéskor. – Az áldoztatás kézbe történik.

 

Mindezt úgy tudjuk betartani, ha két dolgot tartunk különösen szemünk előtt.

 

1. Annak érdekében, hogy egyszerre ne legyünk túl sokan a templomban, az esetleges további enyhítések bevezetéséig hétvégenként két szentmise lesz; egy szombaton 18 órakor, egy pedig vasárnap 11 órakor. Kérem a kedves Testvéreket, hogy beszéljenek össze szomszédjaikkal, ismerőseikkel, hogy ki melyik szentmisén venne részt. Értelemszerűen hangsúlyozottan azt kérem, hogy mindenki csak az egyik szentmisére menjen el. Mindkét szentmise ugyanolyan vasárnapi szentmise lesz.

 

2. Mivel a templom teljes fertőtlenítése rendkívül sok munkával jár, egyelőre hétköznap nem lesznek szentmisék. Tudom, hogy sokan szeretnének már gyászmiséket kérni, de kérem, fogadják el, hogy a jelen helyzetben ez számunkra nem vállalható, hiszen nincsenek olyan főállású, fizetett alkalmazottaink, akiktől elvárható lenne az állandó fertőtlenítés. Emellett az említett egyéb szabályok betartására is figyeljünk a szentmisén.

 

A találkozás reményében köszönti Önöket: Roland atya

 

Hirdetés