Névnap

Ma 2024. április 26., péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Szajk madártávlatból

image050.jpg

Hírek röviden

H I R D E T M É NY

2024. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

 

Szajk Község Önkormányzat a Kulturális és Innovációs Minisztériummalegyüttműködve nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa HungaricaFelsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatókszámára a 2023/2024. tanév második és a 2024/2025. tanév első félévére vonatkozóan.

Bővebben...
 

Hirdetmény

Magyar Posta Zrt.

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy, Szajk posta Szajk, Kossuth Lajos utca 106. 2022. november 12-től szünetel

Bővebben...
 

Támogatás - Iskolakezdési költségek ellentételezésére

2022.07.11.


Tisztelt szajki lakosok!

 

Ezúton tájékoztatom, hogy a jogszabályi változásokra tekintettel Szajk Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. februárjában új rendeletet alkotott a szociális ellátások és szolgáltatások helyi szabályozásáról.Új ellátási formaként került bevezetésre a települési támogatáson beül az „iskolakezdési költségek ellentételezésére” megállapítható egyszeri támogatás.

Bővebben...
 

Meghívó keresztszentelésre

2022.06.29.

 

A Szajki Horvát Önkormányzat tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt 2022. június 29-én szerdán esete 18:00 kezdettel a Nagynyárádi út melletti kereszt szentelésére.

 

Gyülekezés és indulás a templom és a kultúrház előtt 17:45-kor.

Bővebben...
 

Jelenlegi időjárás

Felhőkép

Címlap Polgárőrség

Szajki Polgárőr Egyesület

 

Az egyesület neve: Szajki Polgárőr Egyesület

Székhelye: 7753 Szajk, Kossuth L. u. 99.
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Megalakult 2011. január 13.-án 48 fővel, jelenleg 50 fő a taglétszám

Vezetőség:

elnök - Lukács János

elnökhelyettes - Berecz Gyula

titkár - Till Péter

gazdasági vezető - Széll Gábor

 

Pénzügyi Ellenőrző Bizottság:

elnök - Farkas Bála

tag - Sajnovics Mihály

tag - Segyik Károly

 

 

Az egyesület célkitűzései és feladatai

 

Az egyesület célja:

  1. A bűncselekmények megelőzése, baleset-megelőzés, a közrend és közbiztonság védelme, gyermek- és ifjúságvédelem, környezet- és természetvédelem érdekében végzett önkéntes tevékenység, együttműködve az önkormányzattal, a rendőrséggel és más társadalmi szervezetekkel.
  2. A bűnalkalmak korlátozása, a felderítetlen bűncselekmények számának csökkentése, a lakosság és a rendvédelmi szervezetek közötti bizalom és együttműködés erősítése.

 

Az egyesület feladatai:

 

  1. A bűncselekmények megelőzése érdekében rendszeres közterületi járőrszolgálat megszervezése, és a végrehajtás szervezeti összehangolása.
  2. A rendőrségtől és a lakosságtól kapott információk alapján rendszeresen, jól látható módon, vagy külön felkérésre rejtetten, ellenőrzi a bűnügyileg fertőzött területeket.
  3. A bűnelkövetéseket elősegítő körülményekről tájékoztatja az önkormányzatot,  vagy a rendőrséget, illetve más, intézkedésre jogosult szervezetet.
  4. Szabálysértés, bűncselekmény vagy bármely egyéb, intézkedést igénylő esemény (rosszullét, tűzeset, stb.) észlelésekor megteszi az elsődleges intézkedéseket és értesíti az ügy rendezésére hatáskörrel rendelkező hatóságot vagy szervezetet.
  5. Azonos profilú szervezetekkel kapcsolatok létesítése és fenntartása.
  6. Közreműködés a környezet-, természetvédelmi-, és karitatív feladatok végrehajtásában.
  7. Rendkívüli helyzetekben együttműködik a katasztrófavédelem és a tűzvédelem illetékes szerveivel, közreműködik a károk helyreállításában, a rend fenntartásában, az őrzés-védelmi feladatokat lát el, és közreműködik a forgalomszabályozásban.
  8. A rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, a Vöröskereszt és a Zöld-hatóság felkérésére részt vesz közös akciók végrehajtásában.
  9. A bűnmegelőzés, a vagyonvédelem és a közlekedés biztonsága érdekében propaganda és oktatási tevékenységet fejt ki.

Megalakulása után kéri felvételét a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségéhez, a megyei szövetségen keresztül csatlakozik az Országos Polgárőr Szövetséghez.

 

Hirdetés